prikarpatskiy-chinovnik-khabarnik-viznav-u-sudi-svoyu-provinu

Прикарпатський чиновник-хабарник визнав у суді свою провину

 • 5834 переглядiв

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК - КИЇВ. 12 грудня. УНН. Cьогодні в Івано-Франківському міському суді продовжили розглядати справу керівника регіонального відділення Фонду держмайна України в Івано-Франківській області Зіновія Жовніра, якого на початку жовтня поточного року затримали під час отримання частини хабара у розмірі 20 тис. дол. США, передає кореспондент УНН.

Після того, як прокурор озвучив обвинувальний акт та заявив про наявність пом'якшуючої обставини, а саме "щирого каяття", судом було прийняте рішення обмежитись допитом обвинуваченого та вивченням даних, які характеризують особу підсудного.

На початку дачі показів, З.Жовнір розплакався і ковтнув таблетку, наголосивши на своїх великих проблемах із здоров'ям, які, за його словами, тривають вже понад 10 років. Також підсудний згадав про свої церковні нагороди та відзнаку за участь у Помаранчевій революції. Після того чиновник визнав свою провину і пообіцяв більше так не вчиняти.

Як передає кореспондент УНН, уточнюючі запитання від судді виявилися для чиновника вкрай складними, оскільки останній часто плутався у свідченнях. У зв’язку із закінченням робочого дня судом було оголошено перерву.

Нагадаємо, чиновник вимагав 150 тис. дол. у київського підприємця за зменшення вартості об’єкта нерухомості, виставленого на торги, та допуск до участі у них. Правоохоронці затримали хабарника під час одержання частини неправомірної вигоди у 20 тис. дол. від посередника.

На судовому засіданні, яке відбулось 25 листопада, прокуратура змінила кваліфікацію злочину зі ст. 368 (вимагання неправомірної вигоди (хабара) на 369-2 (зловживання впливом), що у свою чергу передбачає значно м'якше покарання, через що захист З.Жовніра звернувся до суду з проханням пом'якшити міру запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт і зняти арешт на нерухоме майно підозрюваного у Львівській області. Ухвалою суду, клопотання захисту щодо зняття арешту майна залишили без змін, а обвинуваченого відпустили під домашній арешт.

Українські Національні Новини

Політика