prikhistok-ditey-pid-chas-viyni-cherez-chat-bot-za-6-misyatsiv-nadiyshlo-24-5-tis-zayavok

Прихисток дітей під час війни: через чат-бот за 6 місяців надійшло 24,5 тис. заявок

 • 258332 переглядiв

КИЇВ. 30 вересня. УНН. За ініціативи Офісу Президента понад 6 місяців тому, спільно з ЮНІСЕФ та Міністерством соціальної політики України, було створено програму “Дитина не сама”. Запуск програми почався з чат-боту з цією назвою, через який надійшло вже 24,5 тисячі заявок від українських сімей на прихисток дітей. Про це на брифінгу повідомила радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук, передає кореспондент УНН.

Цитата

“Цей чат-бот допоміг всім бажаючим, які хотіли прихистити дитину, подати таку заявку. Власне, за понад 6 місяців діяльності чат-боту нам вдалося отримати 24,5 тисячі заяв від українських родин. Після отримання вже детальної інформації про цю форму влаштування, українські родини заповнили вже понад 9 тисяч розгорнутих заявок, підтверджуючи вже свою готовність участі в цій програмі”, – повідомила Герасимчук.

Деталі

За словами Уповноваженої, понад 5 тисяч осіб пройшли навчальні вебінари в межах програми. Близько двох тисяч родин вже пройшли повністю всі етапи підготовки, навчання, і готові вже сьогодні приймати українських дітей, які потребують родини.

“Під час навчання, яке проводиться за підтримки партнерів, багато родин, які чують не лише про тимчасове влаштування, але й про можливість усиновлення, про різні альтернативні сімейні форми виховання, про дитячі будинки сімейного типу, про прийомні та патронатні сім’ї – більшість батьків вже збирають документи, щоб створити альтернативну сімейну форму виховання, або навіть погодитись на усиновлення”, – зазначила Герасимчук.

Спікерка наголосила, що діяльність чат-боту “Дитина не сама” буде розширюватись. Зокрема, планується налагодження “зручного каналу комунікації з людьми”, для того, щоб розповідати ширше та більше про різні форми усиновлення, навчати і пропонувати ознайомитися з інформацією.

“Але далі цей проект продовжився створенням величезного веб-сайту, який наповнений матеріалами, вебінарами, лекціями для дорослих, які знаходяться поруч із дитиною. Власне, веб-сайт так і називається “Дитина не сама – інструкція з турботи””, – додала Герасимчук.

Довідково

Під час воєнного стану українські родини та особи, що проживають самостійно, можуть тимчасово прихистити дітей без батьківського піклування. Для заявки запустили Telegram чат-бот "Дитина не сама".

Доповнення

Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович повідомила, що понад 67 тисяч дітей в Україні позбавлені батьківського піклування, або залишилися дітьми-сиротами.

Українські Національні Новини

Політика