prikodonniki-vzhe-perevirili-mayzhe-milyon-covid-sertifikativ-ta-viyavili-1-7-tisyachi-pidrobok

Прикордонники вже перевірили майже мільйон COVID-сертифікатів та виявили 1,7 тисячі підробок

 • 20820 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. З початку запровадження перевірок аутентичності сертифікатів про вакцинацію прикордонники виявили вже 1,7 тисячі підробок. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління організації прикордонного контролю ДПСУ, генерал-майор Юрій Лисюк, пише УНН.

Станом на сьогодні кількість перевірених з 21 серпня прикордонниками сертифікатів про вакцинацію становить майже один мільйон.

Цитата:

"Усього з початку заходів нами перевірено 940 тисяч сертифікатів, виявлено з них недійсних - 1 тисячу 700. Направлено 11 повідомлень за ст. 358. ч.4 (за підроблені сертифікати) за минулу добу. З 00:00 28 вересня виявлено 594 підроблених сертифікати про вакцинацію”, - повідомив Лисюк.

Лише минулої доби прикордонники перевірили 10 тисяч сертифікатів, просканувавши їх за допомогою спеціального програмного забезпечення, а за минулий тиждень вони перевірили понад 79 тисяч сертифікатів.

Доповнення

За даними поліції, вже відкрито понад тисячу кримінальних проваджень щодо COVID-сертифікатів, понад 90% з цих проваджень стосуються підробки документів. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський звернувся до українців, закликавши не використовувати підробки та повідомляти про правопорушення до кіберполіції або ж за номером 102.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП