prikordonnikam-tsogo-roku-proponuvali-khabari-blizko-800-raziv

Прикордонникам цього року пропонували хабарі близько 800 разів

 • 9629 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Протягом цього року співробітникам Державної прикордонної служби України пропонували 775 разів неправомірну вигоду. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення прес-служби ДПСУ.

"З початку цього року співробітники Держприкордонслужби зафіксували майже 775 спроб підкупу свого персоналу", – розповіли у відомстві.

Зокрема, як повідомили у прес-службі, вчора у столичному аеропорту "Бориспіль" українка запропонувала прикордонникам Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" 20 євро неправомірної винагороди за прискорення оформлення її документів.

Схожа ситуація, за інформацією відомства, сталася минулої доби в пункті пропуску "Грушів". Двоє громадян України пропонували охоронцям кордону Львівського загону по 50 злотих кожний для безперешкодного перетину кордону без страхового полісу.

У ДПСУ наголосили, що такі дії громадян кваліфікували за статтею 369 Кримінального кодексу України "Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі". Про ці факти прикордонники повідомили співробітникам Національної поліції.

Як повідомляв УНН, прикордонник вимагав 400 гривень хабара за безперешкодний та позачерговий проїзд вантажним автомобілем через МАПП "Ягодин".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП