prikordonniki-fiksuyut-neznachne-zbilshennya-potoku-bizhentsiv-z-ukrayini

Прикордонники фіксують незначне збільшення потоку біженців з України

 • 96080 переглядiв

КИЇВ. 13 березня. УНН. За добу 12 березня пасажиропотік на західній ділянці українського кордону збільшився не суттєво. Про це свідчать дані Державної прикордонної служби України, пише УНН.

Цитата

“За добу 12 березня державний кордон України на західній ділянці перетнули понад 96 тисяч осіб та більше 15 тисяч транспортних засобів. Показники свідчать, що відносно попередньої доби пасажиропотік збільшився не суттєво”, - повідомили у ДПСУ.

Деталі

Так, за даними прикордонників, минулої доби за межі України вибули понад 77 тисяч осіб. Більшість із тих, хто виїхав – близько 51 тисячі людей – перетнули кордон на українсько-польській ділянці. Наразі на даному напрямку майже відсутні накопичення пішоходів, автомобілів і пасажирських автобусів.

“До України за минулу добу прибули понад 19 тисяч осіб, близько 14 тисяч з яких – українці. Більшість з них – чоловіки, що планують захищати майбутнє своєї країни. Дякуємо свідомим земляками! До слова, за 17 останніх днів до України повернулися майже 234 тисячі наших співвітчизників”, - зазначили у прикордонслужбі.

У ДПСУ нагадали, що усі пункти пропуску на західному кордоні (крім ППр «Дзвінкове») працюють у цілодобовому режимі.

Для перетину кордону до ЄС рекомендується обирати пункти пропуску на кордонах з Угорщиною, Словаччиною, Румунією і Республікою Молдова. Їх завантаженість кожні дві години висвітлюється на фейсбук-сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби - Західний Кордон.

Раніше

Як писав УНН, напередодні президент Польщі Анджей Дуда підписав закон, який регламентує умови перебування українських біженців у країні та їхню соціальну підтримку.

Українські Національні Новини

Суспільство