prikordonnikiv-na-adminmezhi-z-krimom-zabezpechili-spetszakhistom

Прикордонників на адмінмежі з Кримом забезпечили спецзахистом

 • 11377 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Скарг на стан здоров'я від прикордонників на адмінмежі з окупованим Кримом у зв'язку із хімічними випарами не надходило. Прикордонників забезпечили засобами особистого захисту. Про це у коментарі УНН повідомив помічник начальника Херсонського прикордонного загону начальник прес-служби підполковник Іван Шевцов.

"Ті, хто тут перебувають, відчувають першіння в горлі та неприємний запах в повітрі. Госпіталізацій або скарг на стан здоров'я від військовослужбовців не надходило. Усі прикордонники - із засобами особистого захисту і мають респіратори та протигази, якими їх забезпечили відразу. Вони є в наявності завжди. Це індивідуальні засоби захисту. Але зараз вони (прикордонники, - ред.) їх беруть на службу для захисту себе в разі необхідності", - зазначив Шевцов.

Крім того, у роботу прикордонників внесли корегування. Так, змінили маршрути руху особового складу і місця несення служби так, щоб він був у безпечних місцях.

"Зменшили навантаження на особовий склад. Із небезпечних ділянок, де несли службу раніше, військовослужбовців забрали та перенесли. Скорегували охорону адмінмежі так, щоб вони перебували на більш безпечній ділянці. Крім того, жінки-військовослужбовці на службі на адмінмежі зараз не використовуються", - зазначив Шевцов.

Нагадаємо, жителі Армянська, що на півночі окупованого Криму, повідомляли в соцмережах, що за ніч металеві предмети в їхніх будинках вкрилися іржею. Городяни припускають, що, ймовірно, причиною цього стали викиди з заводу "Кримський титан". Ще серед можливих причин - спалювання в непристосованих крематоріях затоплених уздовж узбережжя бочок. 

У зв'язку з цим у Криму почалася евакуація дітей. Роботу заводу "Кримський титан" тимчасово зупинили

Українські Національні Новини

Кримінал та НП