primushuyut-lyudey-sluzhiti-u-narodniy-militsiyi-lnr-dvom-kolaborantam-povidomili-pro-pidozru

Примушують людей служити у "народній міліції лнр": двом колаборантам повідомили про підозру

 • 99309 переглядiв

КИЇВ. 2 вересня. УНН. Правоохоронні органи повідомили про підозру мешканцям так званої "лнр", які почала служити у "народній міліції". Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора, інформує УНН.

Цитата

"За даними слідства, восени 2021 року підозрювані добровільно обійняли псевдопосади у так званій "лнр". Один став "начальником відділу військового комісаріату лнр по Артемівському та Кам’янобродському районах", другий – "начальником відділу військового комісаріату лнр по м. Алчевськ", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Псевдоначальники умисно діють всупереч Конституції України, розповсюджують та застосовують юридично нікчемні законодавчі та нормативно-правові акти. Також вони примушують осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Луганської області, служити у так званій "Народній міліції лнр". Це є порушенням законів і звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами.

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України.

Доповнення 

Колишньому тимчасовому виконувачу обов’язків голови Державного агентства резерву України повідомили про підозру у завдаванні збитків державі на понад 205 млн гривень. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП