primusova-posadka-ryanair-u-yes-pogodili-sanktsiyi-schodo-78-osib-ta-7-organizatsiy-z-bilorusi

Примусова посадка Ryanair: у ЄС погодили санкції щодо 78 осіб та 7 організацій з Білорусі

 • 32060 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Посли ЄС затвердили санкції щодо 78 осіб та 7 організацій у зв’язку з примусовою посадкою рейсу Ryanair у Мінську 23 травня. Про це в своєму Twitter повідомив журналіст Рікард Йозвяк, який пише на тему політики ЄС стосовно східних країн-сусідів, пише УНН.

Цитата:

“Посли ЄС щойно затвердили заборону на видачу віз та заморожування активів для 78 осіб та 7 організацій, відповідальних за репресії в Білорусі та примусову посадку рейсу Ryanair 23 травня”, — повідомив Йозвяк.

Деталі

Зі слів журналіста, рішення має бути опубліковано в офіційному журналі ЄС 21 червня.

Контекст

Колишнього головного редактора опозиційного Telegram-каналу Nexta Романа Протасєвіча і його дівчину, росіянку Софію Сапегу, затримали в Мінську 23 травня. Перед цим Мінськ примусив пілотів пасажирського лайнера ірландської авіакомпанії Ryanair, на борту якого перебували молоді люди, здійснити посадку під приводом нібито наявної у них інформації про мінування літака.

Бомби на борту літака виявлено не було. Пізніше представники сервісу електронної пошти ProtonMail заявили, що повідомлення, про яке йшлося, було відправлено вже після того, як у пілотів Ryanair почали вимагати здійснити посадку в Мінську.

Учасники саміту Євросоюзу 24 травня погодили, а згодом - ввели санкції, які забороняють білоруським авіалініям використовувати повітряний простір та аеропорти ЄС. Рада ЄС закликала європейські авіакомпанії уникати перельотів над територією Білорусі.

Анонсований пакет санкцій проти Білорусі стане вже четвертим.

Українські Національні Новини

Новини Світу