printsi-vilyam-i-garri-vidkrili-statuyu-printsesi-diani-v-sadu-kensingtonskogo-palatsu

Принци Вільям і Гаррі відкрили статую принцеси Діани в саду Кенсінгтонського палацу

 • 30111 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Герцог Кембриджський Вільям і герцог Сассекський Гаррі об'єдналися, щоб відкрити статую Діани, принцеси Уельської, заявивши: "Кожен день ми хочемо, щоб вона була з нами". Про це пише УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Вільям і Гарі зібралися разом на церемонію в оновленому саду Кенсингтонського палацу, в день, коли їх матері виповнилося б 60 років.

Це була їхня перша спільна поява після похорону герцога Единбурзького в квітні.

"Ми пам'ятаємо її любов, силу і характер, - сказали вони. - Якості, які зробили її силою добра в усьому світі, змінивши на краще незліченну кількість життів".

Вони сказали, що сподіваються, що статуя "назавжди залишиться символом її життя і її спадщини", і подякували "всім тим, хто зберігає пам'ять про їхню матір".

Контекст

Гаррі, який живе в США зі своєю дружиною Меган Маркл, герцогинею Сассекською, і їх двома дітьми, прибув до Великої Британії минулого тижня, щоб завершити свій карантин перед заходом в четвер.

На відкритті статуї було всього кілька гостей - принц Вільям, принц Гаррі, дві сестри Діани, її брат і члени комітету із створення статуї.

Вільям і Гаррі разом вийшли в сад. Гаррі, зокрема, проводив час зі своїми двома тітками і дядьком в жвавій бесіді.
Жоден з них не виступив публічно на заході.

За інформацією ВВС, "це було професійно і дружелюбно, і не було очевидного відчуття напруженості за лаштунками. Брати навіть сміялися, коли готувалися відкрити бронзову статую".

Доповнення

Коли Вільям і Гаррі замовили статую своєї матері в 2017 році, вони висловили надію, що це допоможе відвідувачам палацу "задуматися про її життя і спадщину".

У Кенсингтонському палаці говорили, що Затонулий сад був "одним з улюблених місць принцеси", коли вона там жила.
Було посаджено понад 4 000 квітів для реконструкції саду, на виконання якого пішло 1 000 годин.

Сад, розташований в лондонському Гайд-парку, буде відкритий для відвідування безкоштовно з п'ятниці відповідно до годин роботи Кенсингтонського палацу.

Українські Національні Новини

Новини Світу