prioritetom-dlya-ukrayini-maye-buti-rozbudova-vlasnogo-opk-ekspert-pro-bagatorivnevu-sistemu-garantiy-bezpeki

Пріоритетом для України має бути розбудова власного ОПК: експерт про багаторівневу систему гарантій безпеки

 • 177354 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Багаторівнева система гарантій безпеки для України має декілька складових. Але основа її безпеки полягає у розбудові власного оборонно-промислового комплексу за допомогою фінансування країн-партнерів. Таку думку у коментарі УНН висловив політолог та військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

Деталі

Експерт називає основні складові, які, на його думку, наразі є базовими для подальшого існування держави. Зокрема, мова йдеться про міжнародні договори з країнами-гарантами, за виключенням, відповідно, Китаю і російської федерації. Другим пунктом політолог вважає необхідним складання безпосередніх двосторонніх договорів між країнами в рамках вже багаторівневого договору про гарантії. В умовах війни для України також вкрай важливим є переозброєння армії та навчання особового складу Збройних Сил України в оволодінні новітніми зразками зброї.

Цитата

“І головне, крім військово-технічної допомоги, – це надання фінансової допомоги в моменті розбудови вітчизняних заводів, які будуть виготовляти зброю “натівського” зразка, щоб ми не очікували можливості надання нам військово-технічного спорядження та озброєння, а самі виробляли його”, – вважає експерт.

Снєгирьов також наголосив на необхідності прискореної процедури щодо вступу в НАТО. Українська сторона наполягає, власне, на прискореному характері вирішення цього питання за прикладом Швеції та Фінляндії, шляхом надання ПДЧ (план дій щодо членства – ред.).

“Але основний момент полягає у тому, що буде після перемоги. Необхідно гарантувати розвиток української Держави, і відповідно, розвиток українського війська для того, щоб відповідати стандартам та вимогам Альянсу”, – резюмував політолог.

Доповнення

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО від 30 вересня, де констатується неможливість проведення переговорів з президентом рф володимиром путіним, а також містяться рішення щодо звернення до НАТО.

В указі №679/2022 міститься доручення Кабміну "підготувати пропозиції щодо багаторівневої системи гарантування безпеки на основі багатосторонніх і двосторонніх угод України, які спрямовані на доведення оборонного потенціалу України до рівня, що забезпечуватиме гарантовану відсіч збройній агресії російської федерації, посилення військової підтримки України з нарощування її оборонних спроможностей, сприяння розвитку оборонно-промислового комплексу і суттєвого збільшення масштабу та обсягів індивідуальної і колективної підготовки українських військовослужбовців".

Українські Національні Новини

Політика