pristayko-poki-400-km-kordonu-z-rf-zalishayutsya-dverima-dlya-zbroyi-ta-naymantsiv-miru-ne-bude

Пристайко: поки 400 км кордону з РФ залишаються "дверима" для зброї та найманців - миру не буде

 • 15928 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Навряд чи можна сподіватися на мир, поки частина кордону між Україною і Росією залишається "відкритими дверима" для надходження зброї та найманців з РФ на українські території. Про це заявив Міністр закордонних справ Вадим Пристайко на дебатах Генеральної Асамблеї ООН по ситуації на тимчасово окупованих територіях України, передає кореспондент УНН.

"Ми сподіваємося на проведення місцевих виборів на всій території України цієї осені, однак без базової безпеки і політичних передумов у народу Донбасу не буде можливості брати участь у демократичних виборах, які підлягають підтвердженню легітимності українською владою та міжнародною спільнотою з опорою на визнаних стандартів", - сказав Пристайко.

За його словами, саме тому принцип "безпека в першу чергу" - це логіка "мінських угод".

"Росія покликана негайно виконати домовленості щодо безпеки, досягнуті на нормандському саміті, і я хочу повторити - навряд чи можна сподіватися на мир, поки 400-км кордон між Україною і Росією залишається відкритими дверима для надходження зброї та найманців з Росії. Міжнародне представництво по Росії при наявності мандату з боку ООН могло б стати відповіддю на це питання", - заявив міністр.

Як повідомлялося раніше в УНН, голова МЗС розповів у Генасамблеї, з ким Україна готова вести переговори на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика