pristayko-povidomiv-pro-novu-rozmovu-iz-tryudo

Пристайко повідомив про нову розмову із Трюдо

 • 13662 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко повідомив про чергову розмову з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо щодо авіакатастрофи в Ірані. Про це він заявив під час брифінгу щодо авіакатастрофи літака компанії “МАУ”, що розбився поблизу Тегерана 8 січня, передає кореспондент УНН.

“Ви знаєте про те, що до цього часу надходять повідомлення, додаткова інформація від наших партнерів”, — заявив Пристайко.

Він нагадав, що у п’ятницю зранку Президент України зустрічався з представниками американського посольства, які передали свою розвідувальну інформацію.

“Тільки що ми закінчили зустріч з британським послом. Я зараз сюди прийшов з чергової розмови з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, вчора ми говорили з прем’єр-міністром Великої Британії. Постійно відбуваються дзвінки. Ми говорили з президентом Афганістану, Ірану, всіма, чиї громадяни загинули — постійно відбуваються дзвінки”, — сказав міністр.

Нагадаємо, 8 січня державні засоби масової інформації Ірану повідомили, що рейс PS752 “Міжнародних авіаліній України” розбився неподалік від Тегерана приблизно через три хвилини після зльоту з міжнародного аеропорту Імама Хомейні, в результаті чого загинули всі пасажири і члени екіпажу на борту. 

Серед названих можливих причин авіакатастрофи пасажирського лайнера Boeing 737 авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України” в Ірані — технічні причини. Також, той факт, що літак вже горів у небі до того, як розбився, викликало припущення, що літак був збитий

Напередодні прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що літак МАУ в Ірані був збитий іранськими силами ППО.

За словами неназваного джерела CNN, знайомого з даними розвідки США, український літак, що здійснював рейс з Тегерана до Києва, був збитий двома ракетами наземно-повітряного типу "Тор", виготовленими в Росії. 

Джерело стверджує, що в розвідці США бачили, як іранські радіолокаційні сигнали фіксуються на українському літаку, перш ніж він зазнав аварії.

Іран заперечує, що авіалайнер МАУ, який зазнав катастрофи під Тегераном, був збитий ракетою. 

Раніше у РНБО заявили про три "закриті" версії катастрофи літака МАУ в Ірані. 

8 січня державні засоби масової інформації Ірану повідомили, що рейс PS752 "Міжнародних авіаліній України" розбився неподалік від Тегерана приблизно через три хвилини після зльоту з міжнародного аеропорту Імама Хомейні, в результаті чого загинули всі пасажири і члени екіпажу на борту. 

На борту літака МАУ, який зазнав аварії в Ірані, було 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. МАУ опублікувала список пасажирів літака, який розбився в Ірані. 

Президент Зеленський сьогодні повідомив, що версія про влучання ракети в літак авіакомпанії “Міжнародні авіалінії України”, що розбився у середу в Ірані, не виключається, але не є підтвердженою. 

Українські Національні Новини

Політика