pristayko-pro-aviakatastrofu-v-tegerani-ne-pogodimos-na-yakogos-soldata-mayemo-znati-vsyu-pravdu

Пристайко про авіакатастрофу в Тегерані: не погодимось на якогось солдата, маємо знати всю правду

 • 14187 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Україна прагне відновити справедливість та притягнути до відповідальності всіх винних у збитті українського літака рейсу PS752 біля аеропорту Тегерана. Про це сказав міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на церемонії закладення меморіалу пам’яті загиблих у авіакатастрофі, передає кореспондент УНН.

"Ми активно працюємо як міністерство закордонних справ, як наш уряд, з тим щоб відновити справедливість, притягнути до відповідальності за цю жертву нашого народу. Я розумію, що ми нічим не можемо відплатити за життя ваших рідних", - сказав Пристайко.

З його слів, єдине що може зробити відомство наразі це "вимагати справедливу компенсацію за це".

"Я впевнений, ми зможемо доповісти вам, я і секретар РНБО, який тільки вчора повернувся з Тегерану – ми зможемо поговорити з вами і розповісти про те що було. Я позавчора зустрічався з міністром закордонних справ Ірану, і під час цієї зустрічі ми вимагали справедливого, чесного розслідування. Ми не погодимось визнати якогось солдата, який збив – ми маємо знати всю правду: що сталось з нашим рейсом, що привело до загибелі наших людей", - додав міністр.

Як повідомляв УНН, сьогодні на території міжнародного аеропорту "Бориспіль" відбулась церемонія закладення меморіалу пам’яті загиблих у авіакатастрофі українського літака.

Нагадаємо, літак МАУ зазнав аварії недалеко від столиці Ірану Тегерана, незабаром після вильоту, вранці 8 січня.
На борту літака було 167 пасажирів (більшість з них громадяни Ірану і Канади) і 9 членів екіпажу - громадяни України. Всі вони загинули. У ніч на 11 січня Іран визнав, що український літак був збитий ракетою.

В Ірані запевнили, що продовжать співпрацювати з іншими країнами у розслідуванні збиття літака "Міжнародних авіаліній України" (МАУ) біля Тегерана.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС продовжив на рік збройне ембарго і санкції проти Білорусі

     • 11471 переглядiв

    Невідомі вбили 24 людини біля церкві в Буркіна-Фасо

     • 18317 переглядiв

    У МОЗ оновили інформацію про поширення короновірусу

     • 14614 переглядiв