pristayko-spodivayusya-na-normandsku-zustrich-nastupnogo-misyatsya

Пристайко: Україна дотисне до проведення нормандської зустрічі

 • 10883 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко сподівається, що зустріч лідерів у нормандському форматі відбудеться наступного місяця, і вважає, що Україна зробить все можливе для її проведення. Про це Пристайко розповів журналістам на полях Інвестиційного форуму в Маріуполі, передає кореспондент УНН.

"Я думаю, що Україна дотисне до проведення у тому форматі, в якому ми хочемо. Сподіваюся, що це відбудеться наступного місяця. Вона вже декілька разів переносилася з технічних причин, але ви бачили, наскільки складно. Ми робимо все, щоб відбулася зустріч. Поїздка Президента в Золоте, ви ж знаєте, для чого це було зроблено. Президент безпосередньо хотів приїхати, пояснити людям, що ми контролюємо безпекову ситуацію", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про візит у Золоте: деякі розмови виявилися емоційними

Відповідаючи на запитання щодо основних технічних проблем, через які зустріч досі так і не відбулася, Пристайко зазначив, що "ми говоримо про дві речі – формулу Штайнмайєра і розведення другої дільниці".

"Ми розвели повністю в одній, у Станиці Луганській будуємо міст. Друге питання – ми розводимо в Золотому. Залишилося Петрівське… Це всі умови, які ми як радники із зовнішньополітичних питань президентів домовились для проведення саміту. Я не бачу жодної іншої причини для росіян не знайти часу для зустрічі чотирьох лідерів", - додав він.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що процес підготовки саміту нормандської четвірки ускладнився новими підходами і запитами "однієї зі сторін".

Українські Національні Новини

Політика