pristayko-uryad-rozroblyaye-kontseptsiyu-podviynogo-gromadyanstva-dlya-ukrayintsiv

Пристайко: уряд розробляє концепцію подвійного громадянства для українців

 • 8834 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ Вадим Пристайко розповів, що зараз напрацьовується концепція подвійного громадянства для українців. Про це він повідомив в інтерв’ю ТСН, передає УНН.

"…Зараз відбувається напрацювання концепції. Запропоновано декілька концепцій. Концепції іноді складні, іноді цікаві, наприклад, вихід на подвійне громадянство у двосторонніх відносинах із країною. Тобто, це буде визнаватись тими країнами, які готові до цього один на один із нами, на двосторонній основі. Можливе більш широке залучення українців за кордоном. Наприклад, документ, який ми зараз видаємо, документ закордонного українця, також буде братись до уваги. Є певна низка концепцій, які ми зараз опрацьовуємо", - зазначив він.

Пристайко додав, що для запровадження подвійного громадянства потрібно залучити багато українських органів.

"Не забудьте, що до цього процесу залучені дуже багато українських органів: і міграційна служба, і СБУ, і прикордонники, і МЗС. Дуже багато-багато усіляких інституцій, які повинні висловитися. Відбуваються дискусії між ними, і я думаю далі ми будемо залучати більше і більше депутатський корпус, щоб вони стали частиною процесу, тобто передати вже наші напрацювання далі до депутатів", - пояснив він.

Як раніше повідомляв УНН, постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що країна потребує впровадження інституту подвійного громадянства, проте з обмеженням для Росії та певних її громадян.

Українські Національні Новини

Суспільство