pristayko-v-oon-vidsutnist-reaktsiyi-na-agresiyu-rf-prizvela-do-bezpretsedentnikh-porushen

Пристайко в ООН: відсутність реакції на агресію РФ призвела до безпрецедентних порушень

 • 17144 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Відсутність адекватної реакції на російську агресію в Україні призвело до того, що ці порушення безпрецедентні у глобальному плані. Про це заявив Міністр закордонних справ Вадим Пристайко на дебатах Генеральної Асамблеї ООН по ситуації на тимчасово окупованих територіях України, передає кореспондент УНН.

Так, зі слів міністра, 20 лютого 2014 року увійде в книги історії як день, коли постійний член Ради Безпеки приніс війну, смерть і знищення в повсякденне життя українців, а "в підручниках історії цей день стане днем, коли було завдано особливий удар всій системі міжнародного права з опорою на статут ООН".

"На жаль, доводиться визнавати, що події 20 лютого 2014 року було очікуваним результатом того, як міжнародне співтовариство, включаючи ООН, дозволили одному зі своїх членів захопити території іншого члена, повністю ігноруючи систему міжнародного права і безпеки. Відсутність адекватної реакції на цей рівень насильства і безкарності привели до того, що ці порушення безпрецедентні у глобальному плані, сьогодні ніхто не відчуває себе у безпеці, захищений статутом ООН, якщо ми не звернемо назад цю хвилю", - сказав міністр.

Як повідомлялося раніше в УНН, у Генасамблеї ООН розпочались дебати щодо України.

Українські Національні Новини

Політика