pristayko-vislovivsya-schodo-stsenariyu-federalizatsiyi-v-ukrayini

Пристайко висловився щодо сценарію федералізації в Україні

 • 15455 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Сценарій федералізації для України є неприйнятним. Про це 14 жовтня заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, виступаючи на засіданні Комітету Європейського Парламенту у закордонних справах, передає УНН із посиланням на повідомлення пресслужби МЗС України.

Так, повідомляється, що Пристайко детально окреслив позицію та червоні лінії української сторони у контексті врегулювання конфлікту на Донбасі.

“Україна є та залишатиметься унітарною державною, сценарій федералізації є неприйнятним. Встановлення необхідних безпекових умов є обов’язковою передумовою проведення місцевих виборів на Донбасі: російські військові формування, найманці та зброя мають бути виведені з території України. Окрім того, ми маємо відновити повний контроль над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського кордону", - наголосив Пристайко.

За інформацією пресслужби, ключовою темою засідання була безпекова ситуація на сході нашої держави, шляхи подолання військової агресії Росії проти України, а також зусилля української сторони з реалізації Мінських домовленостей.

Міністр підкреслив виключну роль, яку протягом тривалого часу відіграє Європейський Парламент не лише для підтримки внутрішніх реформ в Україні, але й в протидії збройній агресії Російської Федерації.

Як повідомляв УНН, напередодні Пристайко заявив, що Україна не вестиме переговори безкінечно у питанні вирішення конфлікту на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика