pristayko-zaraz-mi-ne-planuyemo-dvostoronnyu-zustrich-z-putinim

Пристайко: зараз ми не плануємо двосторонню зустріч з Путіним

 • 9412 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. Українська сторона наразі готується до зустрічі Президета України Володимира Зеленського в "нормандському форматі", двостороння зустріч з російським лідером Володимиром Путіним не планується. Про це на пресконференції заявив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, передає кореспондент УНН.

"Ми вдячні Нурсултану Назарбаєву. Ми прочитали в медіа про те, що є пропозиція від пана Назарбаєва. І ми в загальних рисах під час зустрічі в Японії говорили про те, що нам не вистачає можливості обговорити це, маючи на увазі, що ми зустрічаємось у нормандській четвірці. Ця ініціатива Казахстану, ми ще не отримали її офіційно, і я думаю, що на цьому етапі Україна достатньо має можливості зустрітись в першу чергу в нормандській четвірці. Саме заради цієї зустрічі були зроблені певні кроки", - заявив Пристайко.

Зі слів міністра, потенційна зустріч може відбутися лише після проведення зустрічі у "нормандському форматі", однак планів щодо таких контаків у МЗС поки немає.

"Давайте спочатку зустрінемось в рамках четвірки, всі чотири глави держав, які починали п'ять років тому, а далі будемо дивитись, коли які зустрічі будуть відбуватись. Коротка відповідь: ні, ми зараз не плануємо двосторонню зустріч з Путіним, ми плануємо зустріч нормандської четвірки", - підкреслив міністр.

Як повідомлялося раніше, у МЗС назвали теми майбутньої зустрічі у "нормандському форматі".

Українські Національні Новини

Політика