privatbank-podav-apelyatsiyu-na-rishennya-sudu-londona-za-pozovom-do-eks-vlasnikiv

ПриватБанк подав апеляцію на рішення суду Лондона за позовом до екс-власників

 • 8739 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. ПриватБанк подав апеляційну скаргу на рішення Високого суду Лондона, відповідно до якого банку було відмовлено у розгляді позову до колишніх власників банку. Про це УНН повідомили у прес-службі ПриватБанку.

"Вчора, 21 грудня, ми подали апеляцію в Апеляційний суд Англії та Уельсу", - зазначив прес-секретар ПриватБанку Олег Серга, додавши, що це - скарга на рішення суду Лондона про невідповідність позову до екс-власників юрисдикції суду.

Нагадаємо, Високий суд Лондона ухвалив рішення, відповідно до якого ПриватБанку було відмовлено у розгляді позову до колишніх власників банку.

За даними ПриватБанку, суддя визнав, що банк став жертвою масштабних шахрайських дій, - на суму приблизно від 329 млн дол. до 1,2 млрд дол., але дійшов висновку, що Англійський суд не має юрисдикції для розгляду позову банку проти його колишніх акціонерів. Але суд дозволив оскаржити це рішення, що і зробив ПриватБанк.

Високий суд Лондона з 25 по 31 липня 2018 року провів низку слухань за позовом ПриватБанку до колишніх власників фінансової установи з приводу організації шахрайських схем із виведенням коштів на суму 1,9 млрд дол.

Сума позовних вимог ПриватБанку до колишніх власників банку наразі становить приблизно 3 млрд дол.

Українські Національні Новини

Економіка