privatne-pidpriyemstvo-nezakonno-vidobuvalo-prirodniy-gaz-na-zemlyakh-lisovogo-fondu

Приватне підприємство незаконно видобувало природний газ на землях лісового фонду

 • 14474 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Приватне підприємство на території земель лісогосподарського призначення незаконно видобувало природний газ. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу прокуратури Луганської області.

"Прокуратура Луганської області викрила факт незаконного видобутку природного газу на території земель лісогосподарського призначення. Розпочато досудове розслідування за ч.1 ст.197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки)", - йдеться в повідомленні.

Так, встановлено, що приватне підприємство без дозволу Луганської обласної державної адміністрації на виділення землі для розробки родовищ організувало злочинну схему видобутку корисних копалин загальнодержавного значення під виглядом пошукових та геодезичних робіт.

"..суб’єкт господарювання у 2019 році самовільно зайняв три земельних ділянки загальною площею понад 6 гектарів, призначених для збереження лісових ресурсів. Видобуток природного газу здійснювався під прикриттям угод, укладених з лісомисливським господарством", - зазначається в повідомленні.

Наразі у справі проведено першочергові слідчі дії, у ході яких підтверджено відсутність правових підстав для використання вказаних земель. Досліджується питання щодо завдання збитків інтересам держави внаслідок неналежної охорони лісів уповноваженими органами влади.

"Крім того, з метою припинення порушень вимог законодавства прокуратура заявила до Господарського суду Луганської області позовну заяву в інтересах держави в особі Луганської ОДА про визнання угод недійсними та повернення земельних ділянок державної власності лісогосподарського призначення", - йдеться в повідомленні.

Також судом відкрито провадження у справі. Наразі судовий розгляд триває.

Нагадаємо, на Одещині блокували нелегальну розробку природних надр у промислових масштабах.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП