privernuti-uvagu-svitu-do-azovstali-bulo-vazhlivishim-nizh-rizik-diskvalifikatsiyi-lider-kalush-orchestra

Привернути увагу світу до "Азовсталі" було важливішим, ніж дискваліфікація – лідер Kalush Orchestra

 • 231720 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН.  Лідер українського гурту Kalush Orchestra Олег Псюк під час пресконференції заявив, що не боявся дискваліфікації на Євробаченні-2022 через свій заклик зі сцени допомогти заблокованим людям на заводі “Азовсталь” у Маріуполі. Прагнення привернути увагу світової спільноти до ситуації для гурту було важливішим, передає УНН

Цитата

"Люди не розуміють, яку велику біду переживає моя країна. І для мене сказати це було точно важливіше, ніж дискваліфікація. Якби втратив такий шанс, я б собі не пробачив. Я дуже сподіваюся, що хтось із 200 мільйонів, що побачили, зможе нам допомогти", – наголосив Олег Псюк.

Він зазначив, що допомогти наразі можна інформаційно, оскільки саме завдяки інформаційному простору якомога більше людей дізнаються про ситуацію на “Азовсталі”.

"Нам потрібна допомога. Ми просимо втрутитися якусь третю країну, щоб визволити їх. Як можна допомогти? Інформаційно. Треба всім говорити, писати про це, стукати до влади ваших країн. Тут багато преси, якщо кожен із вас про це напише, то це точно нам допоможе", – додав лідер Kalush Orchestra.

Доповнення

Переможцем міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення-2022”, який цьогоріч відбувся у італійському Турині, став український гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania.

Президент Володимир Зеленський у своєму Instagram привітав гурт Kalush Orchestra з перемогою у Євробаченні 2022.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що треба починати думати, де саме в Україні буде проводитися Євробачення-2023.

Українські Національні Новини

Суспільство