privyazav-sobaku-do-mashini-i-tyagnuv-u-khmelnitskiy-oblasti-trivaye-slidstvo-u-spravi-zhivodera

Прив’язав собаку до машини і тягнув: на Хмельниччині розслідують справу живодера

 • 28050 переглядiв

КИЇВ. 19 листопада. УНН. У Хмельницькій області чоловік прив’язав собаку до машини та тягнув її по дорозі. Свій вчинок пояснює тим, що пес покусав його матір. Поліція встановлює обставини події. Про це кореспонденту УНН повідомила начальниця сектору комунікації ГУНП Хмельницької області Інна Глега.

"Ця ситуація дійсно була у Красилівському районі (на дорозі) – це було ще у неділю. На місце події одразу виїжджала оперативна група і було відкрито кримінальне провадження за статтею 299 (жорстоке поводження з тваринами). Наразі вже кваліфікована частина 3 цієї статті, тобто "з особливою жорстокістю", - повідомила Глега.

Вона також зазначила, що запобіжний захід ще не обирався, адже слідчі дії тривають: збирають доказову базу та опитують свідків події.

За інформацією волонтерки місцевої громадської організації захисту тварин "Врятуй життя" Олени Голубничої, чоловік тягнув прив’язану до авто собаку 1,5 км, доки його не зупинив військовий та не викликав поліцію.

"Вчора працювали з тим чоловіком, допитували його. Робляться запити по лікарняним закладам, чи справді, як він це говорить – робив не навмисно, а тому що собака покусала його матір. Тому зараз перевіряють цю інформацію. Сьогодні мають опитати усіх людей по маршруту – скільки він їхав з песиком", - розповіли у поліції.

Так, постраждала собака отримала медичну допомогу. Зараз вона перебуває у волонтерів.

Нагадаємо, на Луганщині засудили чоловіка за жорстоке поводження з твариною.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП