priyednannya-do-rosiyi-aneksovanikh-ukrayinskikh-oblastey-unemozhlivlyuye-zavershennya-konfliktu-borrel

Приєднання до Росії анексованих українських областей унеможливлює завершення конфлікту, — Боррель

 • 148894 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель відкинув нещодавню анексію українських територій до Росії та запевнив, що цим «путін ускладнює, навіть унеможливлює припинення війни». Про це він заявив в інтервʼю іспанському каналу 24 Horas, передає УНН.

Деталі

Після незаконного референдуму, який не визнає міжнародне співтовариство, президент Росії підписав договори про приєднання українських Донецька, Луганська, Херсона та Запоріжжя у склад Російської Федерації.

Цитата

“Ніхто не збирається визнавати анексію цих територій, відірваних силою від незалежної та мирної країни, як Україна, абсолютно невиправданою агресією”, – сказав Боррель.

Представник ЄС підтвердив свою відданість продовженню військової підтримки України та продовженню економічних санкцій, “щоб Росія опинилася в міжнародній ізоляції”.

Нагадаємо

30 вересня російський президент володимир путін підписав "договори" щодо анексії окупованих регіонів півдня й сходу України.

Раніше

У день підписання закону про приєднання окупованих територій України до складу РФ, путін під час церемонії заявив, що хоче переговорів, але без обговорення анексії окупованих територій.

Ще 27 вересня на засідання Радбезу ООН Президент Володимир Зеленський заявив, що визнання росією результатів так званого "референдуму" на окупованих територіях означатиме, що з путіним немає про що говорити.

Українські Національні Новини

Новини Світу