priyizd-ridnikh-do-pobitogo-pid-varshavoyu-ukrayintsya-ochikuyetsya-15-travnya

Приїзд рідних до побитого під Варшавою українця очікується 15 травня

 • 18273 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Приїзд рідних до побитого у польскому селі Глоскув під Варшавою українця очікується 15 травня, наразі проходять необхідні для організації візиту процедури із залученням Державної міграційної служби і польського консульства. Про це у коментарі УНН повідомив заступник директора Департаменту консульської служби МЗС - начальник управління консульської діяльності Василь Кирилич.

"Консул вчора розмовляв з сім'єю потерпілого під Варшавою українця - йшлося про необхідність приїзду рідних до медичного закладу, в якому він перебуває", - повідомив він.

Зі слів Кирилича, консул звернувся до ДМСУ з клопотанням терміново виготовити закордонні паспорти рідним, а також - до генконсульства Польщі в Луцьку про термінове оформлення візи.

Крім того, як зазначив Кирилич, "консул відвідав українця в лікарні, провів зустріч з лікарем".

"Приїзд рідних очікується 15 травня", - додав Кирилич.

"Відкрито кримінальне провадження, тривають слідчі дії", - зазначив представник МЗС.

Нагадаємо, на початку травня у селі Глоскув неподалік польської столиці Варшави група невідомих зловмисників напала на трьох громадян України та жорстоко побила одного з них.

За даними польських ЗМІ, нападники накинулися на своїх жертв з бейсбольними битами. Одного з трьох українців агресори дуже сильно побили. Чоловік потрапив до лікарні з проламаним черепом та відкушеним язиком. Під час нападу у нього стався епілептичний напад.

Головний редактор українського порталу у Польщі Ігор Ісаєв заявив, що українець перебуває у критичному стані

Українські Національні Новини

Політика