pro-povnu-amnistiyu-huawei-mova-ne-yde-biliy-dim

Про повну амністію Huawei мова не йде - Білий дім

 • 8494 переглядiв

КИЇВ. 30 червня. УНН. Заява президента США Дональда Трампа, зроблена ним за підсумками переговорів з головою КНР Сі Цзіньпіном на саміті G20, про дозвіл китайському телекомунікаційного концерну Huawei знову купувати американську продукцію не є "беззастережної амністією". Про це в неділю, 30 червня, заявив в ефірі американського телеканалу Fox News глава Національної економічної ради Білого дому Лоуренс Кудлоу, передає УНН.

Таким чином чиновник прокоментував виступи ряду сенаторів, які заявили про рішучість домогтися відновлення всіх санкцій проти китайського концерну.

"Міністерство торгівлі США тимчасово надасть ряд додаткових ліцензій на поставку товарів самого загального призначення. Ми не вважаємо, що ці випадки торкаються національної безпеки США", - запевнив Кудлоу.

Як повідомляв УНН, Міністерство торгівлі США внесло Huawei в чорний список через загрозу національній безпеці. Компанію звинувачують, зокрема, в крадіжці технологій, шпигунстві і продажу американських комплектуючих до Ірану всупереч санкціям проти цієї країни. Дії американських властей призвели до того, що багато IT-компанії припинили співпрацю з китайським концерном.

Українські Національні Новини

Новини Світу