proday-sobaku-splati-za-gaz-u-merezhi-emotsiyno-vidreaguvali-na-zayavu-odnogo-zi-slug-narodu

Продай собаку - сплати за газ: у мережі емоційно відреагували на заяву одного зі "слуг народу"

 • 57695 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Під час обговорення ціни в платіжках в ефірі одного з телеканалів на ток-шоу 25-річний нардеп зі "Слуги народу" Євгеній Брагар запропонував пенсіонерам "продати собаку елітної породи" для того, щоб грошей вистачило на сплату комунальних послуг. Його пропозиція викликала емоційну реакцію користувачів соцмереж, передає УНН.

"Якщо елітної породи собака у дворі, вона може її продати в будь-який момент і спокійно собі сплатити (комунальні послуги – ред.)", - відповів Брагар, коментуючи ситуацію пенсіонерки, які не вистачає грошей на платіжки.

Реагуючи на ці слова, колега Євгена, народний депутат з фракції "Слуга народу" Максим Бужанський в своєму Telegram-каналі іронічно запропонував пенсіонерам, у яких нема собак елітної породи, таких собак, до прикладу, "ловити або красти". "Як бути з тими пенсіонерами, у яких немає собак елітної породи? Я думаю, потрібно рекомендувати їм ловити або красти десь собак елітних порід. Можна навіть законодавчо визначити їм сезон полювання на собак елітних порід, що співпадає з опалювальним сезоном. Спеціальні місця відвести, для лову собак, спільноту ловців собак елітних порід зареєструвати. І платити пенсії цуценятами, виростив – продай", - написав нардеп.

Крім того, деякі користувачі Facebook, реагуючи на заяви "Слуги народу", розпочали флешмоби на кшталт "#продайсобакусплатизагаз" та "#не_продам_свою_собаку".

Більш гнівні коментарі почали з’являтись і на сторінці самого Брагара у соцмережі. Так, під останнім постом нардепа можна побачити такі коментарі як "Продай собаку - заплати за газ! Продай душу - стань депутатом?", а також чимало нецензурної лайки. Дехто з користувачів навіть придумав мем про Брагара.

На коментарі врешті близько 15:00 в суботу нардеп Баргар сам відреагував у себе в Facebook, опублікувавши публічне вибачення за свою заяву.

"Я є новою особою в політиці та ще не навчився відповідати на чутливі питання. Всі ми маємо бабусь, дідусів, батьків, які отримують досить низькі пенсії. Хочу наголосити, що не мав на меті когось образити, лише хотів звернути увагу на випадки несправедливості, коли люди, які не потребують допомоги, користуються субсидіями, приховуючи маєтки і свій розкішний спосіб життя. Приношу вибачення всім, кого могли образити мої слова", - написав політик.

Нагадаємо, Президент Зеленський доручив вирівняти по Україні зменшення платіжок за тепло до 25-30%.

Українські Національні Новини

Політика