prodazh-klubu-chelsi-uryad-britaniyi-khoche-peredati-milyardi-abramovicha-ukrayini-neobkhidniy-dozvil-yes

Продаж клубу "Челсі": уряд Британії хоче передати мільярди Абрамовича Україні, необхідний дозвіл ЄС

 • 1077044 переглядiв

КИЇВ. 31 січня. УНН. Уряд Великої Британії близький до того, щоб передати 2,3 мільярда фунтів стерлінгів, виручених від продажу футбольного клубу "Челсі" російського мільярдера Романа Абрамовича, Україні. Проте, спочатку цей процес має схвалити Європейський Союз, пише УНН з посиланням на The Telegraph.

Деталі

Кошти, виручені за продаж футбольного клубу, зберігалися на закритому рахунку протягом восьми місяців. За даними джерел, британські урядовці завершують остаточне оформлення документів, щоб перерахувати їх у фонд допомоги Україні. Співрозмовники видання зазначили, що новий фонд незабаром може отримати схвалення благодійної комісії, проте необхідно також мати "зелене світло" від ЄС, який раніше наклав санкції на Абрамовича у зв'язку з повномасштабним вторгненням рф в Україну.

Повідомляється, що фонд очолить колишній виконавчий директор Unicef ​​у Великій Британії Майк Пенроуз. Протягом наступних двох тижнів уряд має надати подробиці правління та проєктів благодійної організації. Відомо, що Пенроуз підтримував постійний контакт з урядовцями та протягом 2022 року здійснював візити в Україну, пише The Telegraph.

Очікується, що до незалежної ради організації увійдуть деякі "всесвітньо відомі" гуманітарні та бізнес-менеджери. Як пише видання, у 2022 році фонд витратив частку виручених з продажу "Челсі" коштів на те, щоб найняти юристів і спеціалістів з благодійних організацій.

Нагадаємо

31 травня 2022 року російський міліардер Абрамович продав клуб "Челсі" за 4,25 млрд фунтів. Права на власність клубом перейшли до американця Тодду Бьолі.

Українські Національні Новини

Новини Світу