prodovolcha-kriza-indiya-obmezhuye-eksport-tsukru

Продовольча криза: Індія обмежує експорт цукру

 • 170580 переглядiв

КИЇВ. 25 травня. УНН. Індія обмежує експорт цукру до 10 млн тонн у поточному сезоні, щоб підтримувати доступність на внутрішньому ринку та стабільні ціни. Пр це УНН інформує посилаючись на АР.

Деталі

Рішення послідувало за аналогічним обмеженням експорту пшениці і було прийнято на тлі ознак скорочення світових запасів.

За даними Всеіндійської асоціації торгівлі цукром, Індія є другим за величиною виробником після Бразилії та найбільшим споживачем цукру у світі. Це другий за величиною експортер цукру. Експортні обмеження є першими за шість років.

Індія експортувала рекордні 7 мільйонів тонн у 2021-22 фінансовому році, що закінчився у березні. Це порівняно з 620 тисячами тонн у 2017-18 роках.

Оцінки різняться, але очікується, що у цьому періоді країна виробить понад 30 мільйонів тонн, а внутрішнє споживання оцінюється приблизно у 28 мільйонів тонн, а внутрішні запаси становлять приблизно 8 мільйонів тонн.

У поточному цукровому сезоні червень-жовтень укладено контракти на експорт близько 9 млн тонн і вже експортовано 7,8 млн тонн, йдеться в повідомленні уряду.

За його словами, цукровим заводам та експортерам буде потрібен дозвіл уряду на експорт, починаючи з наступного місяця.
Споживання цукру зазвичай різко зростає під час великих фестивальних сезонів в Індії з вересня по листопад.

Ціни на цукор залишалися відносно стабільними, але рівень роздрібної інфляції у квітні зріс до восьмирічного максимуму 7,8%. Уряд оголосив про зниження податків на бензин, дизельне паливо і коксівне вугілля, щоб спробувати приборкати інфляційний тиск.

Раніше цього місяця Індія також оголосила, що експортуватиме пшеницю до країн з дефіцитом продовольства лише через державні канали. Це дозволяє приватним компаніям виконати попередні зобов'язання щодо експорту майже 4,3 млн тонн пшениці до липня. У квітні Індія експортувала 1 млн тонн пшениці.

Ключовою метою обмежень експорту є стримування зростання внутрішніх цін. Світові ціни на пшеницю зросли на понад 40% з початку року. Тим часом власний урожай пшениці в Індії постраждав від рекордної спеки, яка призвела до зупинки виробництва.

Додамо

До війни на Україну та росію припадала третина світового експорту пшениці та ячменю. Після вторгнення росії 24 лютого українські порти було заблоковано, а громадянську інфраструктуру та елеватори знищено.

Українські Національні Новини

Новини Світу