profesiynu-pereatestatsiyu-ne-proyshli-10-suddiv-vkks

Професійну переатестацію в Україні не пройшли 10% суддів - ВККС

 • 12212 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Станом на 14 травня 2018 року 10% суддів, які пройшли кваліфікаційне оцінювання, не підтвердили відповідності займаній посаді. Про це повідомила прес-служба Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, передає УНН

"Таким чином, станом на 14 травня 2018 року щодо 573 суддів завершено процедуру кваліфікаційного оцінювання, а саме: 518 суддів (90%) будуть рекомендовані Вищій раді правосуддя для призначення на відповідні посади; 55 суддів (10 %) з тих, хто не склав іспиту або не пройшов співбесіди, будуть рекомендовані до звільнення", - йдеться у повідомленні.

Загалом з 23 березня по 14 травня 2018 року Комісія у складі чотирьох окремих колегій провела співбесіди з 694 суддями. За результатами ухвалено такі рішення:

• 518 суддів підтвердили відповідність займаній посаді;
• 18 суддів не підтвердили відповідності займаній посаді (16 з них без висновків Громадської ради доброчесності);
• стосовно 2 суддів припинено оцінювання (у зв’язку зі звільненням);
• стосовно 29 суддів зупинено оцінювання (через відкриті дисциплінарні справи у ВРП, а також наявність ознак дисциплінарного проступку в діях судді);
• стосовно 122 суддів оголошено перерву;
• стосовно 5 суддів відкладено розгляд питання.

Не склали іспиту 37 суддів за результатами перевірки тестових та практичних завдань, а отже, стосовно них ухвалюються рішення про невідповідність займаній посаді.

Нагадаємо, що кваліфікаційне оцінювання на відповідність займаній посаді запроваджено у рамках судової реформи для всіх суддів України. Для першої тисячі суддів оцінювання оголошено 22 жовтня 2017 року і триває вже 7 місяців.

До початку кваліфікаційного оцінювання на відповідність займаній посаді кількість вакансій в місцевих та апеляційних судах України вже становила 28% від загальної чисельності суддів країни.

Раніше у Раді поділились прогнозом, коли ухвалять закон про Антикорупційний суд.

Українські Національні Новини

Політика