profilnii-komitet-vr-dav-skhvalnu-otsinku-zakonoproektu-schodo-vii-skovoi-osviti

Профільний комітет ВР дав схвальну оцінку законопроекту щодо військової освіти

 • 13476 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Комітет ВР з питань нацбезпеки та оборони рекомендував парламенту прийняти законопроект про військову освіту в першому читанні за основу. Про це у своєму FB написала член комітету, народний депутат Ірина Верещук, передає УНН.

Цитата:

"Комітет одностайно рекомендував Парламенту в першому читанні прийняти за основу. Дякую представникам Міноборони та Міносвіти за співпрацю. Дякую членам Комітету за підтримку!”, - написала вона.

Доповнення

Мова про проект ЗУ 5641.

Законопроектом пропонується підвищити ефективність підготовки кадрів для потреб сил оборони завдяки:

- комплектуванню посад керівного складу та науково-педагогічних працівників у ВВНЗ та ВНП ЗВО військовослужбовцями з досвідом проходження військової служби та бойовим досвідом;

- визначенню переліку спеціалізацій та змісту освітніх програм підготовки військових фахівців у суворій відповідності з потребами комплектування військових посад у Збройних Силах України та інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях;

- збереженню досвідченого науково-педагогічного складу ВВНЗ та ВНП ЗВО через регулювання нормативів чисельності здобувачів освіти на одну посаду науково-педагогічного працівника за високотехнологічними та малочисельними спеціальностями підготовки.

Українські Національні Новини

Політика