profilniy-komitet-pidtrimav-zakonoproekt-pro-zavershennya-anbandlingu-naftogazu

Профільний комітет підтримав законопроект про завершення анбандлінгу "Нафтогазу"

 • 11523 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Сьогодні Комітет Верховної Ради з енергетики та ЖКП підтримав проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України у зв'язку з відокремленням діяльності з транспортування природного газу" №2239-1, прийняття якого необхідне для вчасного завершення анбандлінгу Нафтогазу та виділення незалежного оператора ГТС. Про це повідомив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв у Facebook, передає УНН.

"Вдячний Andriy Gerus, Сергій Нагорняк, Олексій Оржель, Yuliya Kovaliv, всім авторам законопроекту та членам парламентського комітету за це важливе рішення. Сподіваюся, при голосуванні в залі Верховної Ради, законопроект також знайде належну підтримку", - зазначив Коболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінекоенерго та ЄІБ обговорили анбандлінг Нафтогазу

За його словами, Секретаріат Енергетичного співтовариства вже підтвердив відповідність цього документа вимогам Третього енергопакету ЄС та рекомендував його до якнайшвидшого прийняття.

"Після ухвалення законопроекту №2239-1 газотранспортна система України буде збережена в державній власності, а НКРЕКП - отримає розширені повноваження для моніторингу та контролю незалежного оператора ГТС", - резюмував він.

Як повідомляв УНН, оператор ГТС України подав документи на сертифікацію. З Енергетичним співтовариством погодили зміни до законодавства щодо анбандлінгу.

Українські Національні Новини

Політика