profilniy-komitet-rekomenduvav-radi-priynyati-zakonoproekt-yakiy-dozvolit-zabirati-spravi-u-nabu

Профільний комітет рекомендував Раді прийняти законопроект, який дозволить забирати справи у НАБУ

 • 14909 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Комітет з питань правоохоронної діяльності підтримав законопроект №4392, який може дозволити за згодою керівника САП Генеральному прокурору забирати з Національного антикорупційного бюро кримінальні провадження та передавати їх до Служби безпеки України. Про це розповів журналісту УНН голова Комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський.

Цитата:

"(Законопроект №4392 –ред.) підтримано за основу", - повідомив Монастирський.

Деталі

Монастирський додав, що ОГПУ зможе передавати справи з НАБУ до СБУ лише за згодою керівника САП.

Також до ст.26 КПК про підслідність хочуть внести зміни, якими хочуть розширити повноваження Генерального прокурора. Він зможе забирати з НАБУ справи за погодженням керівника САП до СБУ, якщо розслідування стосується загроз державній безпеці.

Окрім того, до ч.5 ст.216 КПК, яка також стосується НАБУ, пропонують внести такі зміни: лише Генпрокурор може визначати підслідність за НАБУ у справі, яку розслідує СБУ за такими статтями ККУ:191, 206-2, 209, 210, 211, 354 (стосовно працівників юридичних осіб публічного права), 364, 366-1, 368, 368-5, 369, 369-2, 410.

До цієї ж частини пропонується наступна зміна: за рішенням директора НАБУ погодженого з керівником САП або його заступником дедективи НАБУ можуть розслідувати й інші справи, які їм не підслідні.

Варто нагадати

У Венедіктової вирішили передати справу Татарова від НАБУ до СБУ.

Також у справі щодо заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова остаточно усунули прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Нагадаємо, заступнику керівника Офісу Президента Олегу Татарову особисто 21 грудня у НАБУ вручили повідомлення про підозру.

НАБУ і САП повідомили раніше, що заступнику голови Офісу Президента України повідомлено про підозру у причетності до надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Нацгвардії.

У НАБУ вказували, що заступник голови Офісу Президента України є третім підозрюваним у вчиненні зазначеного злочину. Окрім нього у справі підозрюються заступник директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Костянтин Дубонос (ч.3 ст.368 КК України) та колишній народний депутат, екскінцевий бенефіціарний власник ТОВ “Укрбуд Девелопмент” Максим Микитась (ч.3 ст.369 КК України).

Українські Національні Новини

Політика