progres-ms-11-pristikuvavsya-do-mks

"Прогрес МС-11" пристикувався до МКС

 • 10664 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Вантажний корабель "Прогрес МС-11" пристикувався до Міжнародної космічної станції (МКС), долетівши до неї по над короткою схемою. Політ тривав трохи понад 3 годин 20 хвилин, повідомили в четвер в російському Центрі управління польотами (ЦУП). Передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Стиковка вантажного корабля" Прогрес МС-11 "з орбітальною станцією сталася в автоматичному режимі о 17:22 мск", - сказали в ЦУП, уточнивши, що вантажівка пришвартувалася до стикувального відсіку "Пірс".

Зазначається, що Ракета "Союз-2.1а" з кораблем "Прогрес МС-11" стартувала з майданчика номер 31 космодрому Байконур о 14:01 за мск. Через дев'ять хвилин корабель штатно відокремився від третього ступеня носія і продовжив самостійний політ до МКС.

"Корабель доставив на станцію близько 2 т різних вантажів, зокрема паливо, наукове обладнання, продукти, медикаменти", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, перший політ у безпілотному режимі нового космічного корабля корпорації Boeing CST-100 Starliner попередньо запланований на серпень, а перший політ в пілотованому режимі буде тривалим.

Українські Національні Новини

Новини Світу