proiekt-partnery-oborony-v-ofisi-prezydenta-provely-zustrich-vlady-ta-biznesu-shchodo-naroshchuvannia-dopomohy-viiskovym

Проєкт "Партнери оборони": в Офісі президента провели зустріч з бізнесом щодо нарощування допомоги військовим

 • 17258 переглядiв

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та начальник Генштабу Анатолій Баргилевич зустрілися з представниками проєкту "Партнери оборони", щоб обговорити залучення представників влади та бізнесу до допомоги у забезпеченні нагальних потреб військових.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак разом із Головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським та начальником Генерального штабу Збройних Сил Анатолієм Баргилевичем зустрілися з представниками проєкту "Партнери оборони" й обговорили з ними посилення підтримки українських захисників. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента, передає УНН.

Деталі

Серед учасників зустрічі – заступники очільника Офісу глави держави, урядовці, народні депутати, підприємці.

У ОПУ пояснили, що "Партнери оборони" – це проєкт, у якому держава залучає представників органів державної влади та бізнесу для об’єднання зусиль на допомогу бійцям.

Сирський та Умєров доповіли Зеленському щодо фронтової ситуації та захисних дій 16.04.24, 20:35 • [views_0]

Його ідея в тому, щоб за кожним підрозділом Сил оборони були закріплені окремі представники державної влади та бізнесу, які допомагатимуть задовольняти всі нагальні потреби.

Я хочу подякувати кожному, хто долучився до ідеї президента Володимира Зеленського та вже допомагає. Звісно, на цьому шляху завжди флагманом є держава. Це її прямий функціонал – забезпечувати оборону своєї території. Але де бюрократична машина не встигає за гнучкістю спритного, талановитого бізнесмена та вправного менеджера від держави, саме ви стали її помічником

– наголосив Андрій Єрмак.

Зазначається, що цей проєкт дає змогу профільним відомствам зосереджено працювати над реалізацією найбільш комплексних і масштабних проєктів. Натомість  учасники ініціативи "Партнери оборони", які перебувають на постійному зв’язку з командирами бригад, допомагають забезпечувати їхні термінові потреби (боєприпаси, дрони, комп’ютерна техніка, засоби зв’язку, реабілітація військових).

Посилення ППО, надання снарядів та зрив планів ворога: про що Умєров говорив із главою Пентагону16.04.24, 22:22 • [views_0]

Роль цього проєкту у зміцненні обороноздатності України на тлі зростання масштабів російської агресії відзначив також Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

В умовах, коли ворог планує розширити агресію, збільшити кількість військ, нам ця допомога потрібна. Ми будемо дуже раді, якщо ви й надалі допомагатимете нашим бригадам – і тим, які формуються, і тим, які вже виконують завдання

- заявив Головнокомандувач ЗСУ.

Учасники зустрічі обговорили способи масштабувати проєкт, щоб залучити якомога більше представників держави та бізнесу до допомоги Силам оборони. Адже від кількості та якості зусиль, резюмували вони, залежить те, як швидко Україні вдасться здобути перемогу.

Нагадаємо

Віцепрем'єр-міністр України з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що на фронт передають 2 000 одиниць засобів радіоелектронної боротьби ближньої дії української розробки для захисту військових позицій та глушіння російських безпілотників.