prokuratura-kvalifikuvala-obstril-kladovischa-na-donbasi-yak-porushennya-zakoniv-ta-zvichayiv-viyni

Прокуратура кваліфікувала обстріл кладовища на Донбасі як порушення законів та звичаїв війни

 • 15592 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Прокуратура Луганської області розпочала кримінальне провадження через обстріл кладовища міста Попасна. Воно стосується порушення законів та звичаїв війни. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Луганської області.

"Прокурори… задокументували результати обстрілу, здійсненого збройними формуваннями окупаційної адміністрації РФ в Луганській області 18 лютого 2020 року. У порушення норм міжнародного гуманітарного права, а саме статті 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції від 12 серпня 1949 року та статті 25 Гаазької конвенції 1907 року, вказані збройні формування із застосуванням забороненого "мінськими домовленостями" озброєння здійснили цинічний обстріл міського кладовища, розташованого на східних околицях прифронтового міста Попасна", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що у ході огляду епіцентру обстрілів прокурори зафіксували три воронки від снарядів діаметром 2м 80см, 2м 50см та 2м 60см, численні пошкодження надгробних пам’ятників, хрестів та огорож для могил. За даними слідства, вогонь вівся зі ствольної артилерії калібру 122-мм.

"За результатами огляду місця події, вилучено металеві фрагменти (уламки), що залишились внаслідок вибуху ворожих снарядів. За вказаним фактом прокуратура Луганської області розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни)", - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, 18 лютого збройні формування Російської Федерації обстріляли кладовище міста Попасна.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП