prokuratura-povidomila-pro-pidozru-trom-samooboronivtsyam-krimu-za-vikradennya-ukrayinskikh-aktivistiv

Прокуратура повідомила про підозру трьом "самооборонівцям Криму" за викрадення українських активістів

 • 7827 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру трьом "самооборонівцям Криму", які викрадали українських активістів на півострові. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури АРК, передає УНН.

За інформацією прес-служби, упродовж березня 2014 року члени незаконно створеного озброєного формування "Самооборона Криму", без жодних законних повноважень у м. Сімферополі затримували громадян України, після чого тривалий час незаконно утримували їх у невідомому місці.

Потерпілі, поінформували у відомстві, постійно перебували з мішками на головах та піддавалися моральним та фізичним стражданням.

"Слідством встановлені активні учасники таких незаконних затримань громадян України. На даний час трьом особам – членам "Самооборони Криму" повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України", - зазначили у прокуратурі.

Наразі вживаються заходи щодо отримання дозволу на затримання цих осіб та оголошення їх у розшук.

Як повідомляв УНН, у поліції існує реєстр учасників незаконного збройного формування під назвою “Самооборона Криму”, куди внесено повні данні відносно 860 осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП