prokuratura-povidomyla-pro-pidozru-rosiiskomu-ofitseru-yakyi-rozstriliuvav-tsyvilni-avto-u-hostomeli

Прокуратура повідомила про підозру російському офіцеру, який розстрілював цивільні авто у Гостомелі

 • 26334 переглядiв

офіцер російської нацгвардії підозрюється у тому, що, виконуючи наказ вбивати цивільних осіб, стріляв по автомобілях у Гостомелі, вбивши 11 і поранивши 15 цивільних осіб.

Ідентифіковано офіцера нацгвардії рф, який брав участь у розстрілі цивільних авто у Гостомелі. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

Деталі

Заступнику командира взводу спецпідрозділу військ нацгвардії рф по красноярському краю повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни. За даними слідства, в окупованому Гостомелі підозрюваний та його співслуживці отримали наказ від свого командира на вбивство цивільного населення.

Зокрема, 25 лютого 2022 року поблизу він розстріляв зі стрілецької зброї цивільний автомобіль, що рухався по вул. Шевченка в напрямку м. Буча. У прокуратурі уточнюють, що водій транспортного засобу отримав численні вогнепальні поранення, але згодом йому вдалось врятуватись.

Загалом військовослужбовці загону причетні до розстрілу 12 транспортних засобів в Гостомелі, внаслідок чого вбито 11 мирних жителів, а 15 – поранено

- йдеться у повідомленні.

Депортували українських дітей: повідомлено про підозру двом росіянкам, наближеним до путіна19.03.24, 15:12 • [views_0]