prokuratura-prositime-areshtu-dlya-batka-visnazhenogo-khlopchika

Прокуратура проситиме арешту для батька виснаженого хлопчика

 • 8844 переглядiв

КРОПИВНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 5 жовтня. УНН. До Новоукраїнського районного суду слідчим за погодженням з процесуальним прокурором внесено клопотання щодо зміни депутату Новоукраїнської районної ради запобіжного заходу з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою. Про це повідомила прес-служба прокуратури Кіровоградської області, передає УНН.

"Прокуратура клопотатиме перед слідчим суддею про зміну запобіжного заходу на суворіший, у зв’язку з систематичним та грубим порушенням умов перебування під цілодобовим домашнім арештом. Підозрюваний неодноразово, без дозволу слідчого, залишав житло, а також здійснював поїздки до обласного центру", - пояснили у відомстві.

Нагадаємо, прокурор області повідомив про підозру депутату Новоукраїнської районної ради за ст.166 КК України, тобто злісне невиконання батьківських обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки. Досудове розслідування встановило, що підозрюваний не піклувався про здоров’я та фізичний розвиток свого трирічного сина, якого було обмежено в харчуванні, штучно створено для нього незадовільні побутові умови, а також не вживалися заходи щодо його лікування. Вказане спричинило тяжкі наслідки здоров’ю дитини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколаївщині у коробці знайшли немовля з синцями на тілі

Також в рамках слідства за вчинення аналогічного злочину повідомлено про підозру матері потерпілої дитини.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одеській області у п'яної матері забрали немовля

Крім того, як повідомили кореспонденту УНН у прес-службі обласної прокуратури, депутату проведуть психіатричну експертизу.

"Новоукраїнський районний суд задовольнив клопотання слідчого щодо призначення чоловікові судово-психіатричної експертизи", - проінформували у прес-службі.

Коли будуть готові результати експертизи, у прокуратурі не повідомили, зауваживши, що це довготривалий процес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кропивницькому жінка вигнала з дому 7-річного сина, бо до неї прийшов коханець

Як повідомляв УНН, у Новоукраїнці соцпрацівники забрали з родини чотирирічного хлопчика, який у своєму віці важив лише 7 кілограмів. Як УНН стало відомо з власних джерел, батьком дитини виявився депутат Новоукраїнської районної ради.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП