prokuratura-rozpochala-rozsliduvannya-cherez-obstril-boyovikami-zhitlovikh-budinkiv-na-luganschini

Прокуратура розпочала розслідування через обстріл бойовиками житлових будинків на Луганщині

 • 11276 переглядiв

КИЇВ. 6 травня. УНН. Прокуратура розпочала досудове розслідування через обстріли житлового сектору на Луганщині незаконними збройними формуваннями Російської Федерації. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу прокуратури Луганської області.

“За фактами обстрілів незаконними збройними формуваннями РФ населених пунктів на лінії розмежування в Луганській області розпочато досудове розслідування (ч.1 ст. 258 КК України). Упродовж останніх днів ситуація ускладнилася у селищі Золоте-4 Попаснянського району. Окрім позицій Об’єднаних сил обстріли ведуться і по житловому сектору, що є прямим порушенням норм міжнародного гуманітарного права”, - йдеться у повідомленні.

Вказано, що розслідуватимуть обстріли місцевої школи, які стались 30 квітня, та обстріли будинків цивільного населення, які стались 1 травня.

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюватимуть слідчі 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях, процесуальне керівництво - прокурори управління щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області.

Нагадаємо, 5 травня збройні формування РФ обстріляли житлові квартали на Донеччині.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП