prokuratura-u-nyu-yorku-vimagaye-dani-pro-podatki-trampa

Прокуратура у Нью-Йорку вимагає дані про податки Трампа

 • 15902 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Окружна прокуратура Манхеттена направила повістку податковому агентству міста Нью-Йорк у межах кримінального розслідування щодо компанії колишнього президента Дональда Трампа. Агентство припускає, що прокурори вивчають зусилля Трампа щодо зниження податків на комерційну нерухомість на предмет можливих ознак шахрайства, передає УНН з посиланням на агентство Reuters.

Деталі

Відзначається, що повістка є останнім свідченням того, що окружний прокурор Манхеттена Сайрус Венс-молодший вивчає вартість деяких комерційних об'єктів в податкових деклараціях і кредитних документах Трампа.

Документи податкового органу повинні допомогти слідчим визначити, чи не завищував бізнес Трампа вартість свого майна для забезпечення пільгових умов по кредитах і чи не занижений цей же показник для зменшення податкових відрахувань.

Судова повістка, ймовірно, змусить агентство надати докладні звіти про доходи і видатки, які компанія Трампа Trump Organization подала в межах зусиль з ймовірного зниження податкових відрахувань на деякі зі своїх комерційних об'єктів, пишуть журналісти, посилаючись на власні джерела.

Повістки також були видані як мінімум двом кредиторам, які допомагали фінансувати активи Трампа в сфері нерухомості, Deutsche Bank AG і Ladder Capital Finance LLC.

Що було раніше

Розслідування Венса - це єдине відоме на сьогодні кримінальне розслідування щодо бізнесу Трампа в сфері нерухомості.

Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс веде окреме цивільне розслідування, щоб з'ясувати, чи не надавала компанія Трампа неправдиві відомості про вартість власності для забезпечення позичок і отримання економічних і податкових пільг.

Відзначимо також, що газета NYT у вересні минулого року повідомила, що президент США Дональд Трамп протягом 20 років не платив федеральний прибутковий податок. Видання, зокрема, писало, що президент США скоротив оподатковувану базу з 2010 по 2018 рік за рахунок виплати 26 млн дол. невстановленим консультантам.

Українські Національні Новини

Новини Світу