prokuratura-yaponiyi-vdruge-zaareshtuvala-eks-ochilnika-nissan

У Японії вже вдруге заарештували екс-очільника Nissan

 • 6501 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Спеціальна слідча група Токійської прокуратури знову заарештувала в п'ятницю колишнього главу франко-японського автомобільного альянсу Renault - Nissan - Mitsubishi Карлоса Гона. Рішення винесено за новим підозрою в порушенні юридичних зобов'язань по відношенню до корпорації Nissan, повідомляє УНН із посиланням на телеканал NHK.

За інформацією телеканалу, йдеться про те, що Карлос Гон в якості глави корпорації міг переписати на неї свої особисті втрати від фінансових операцій на суму понад 1,8 млрд єн (більше 16 млн доларів). Таким кроком, як вказує канал, прокуратура намагається перешкодити звільненню під заставу Карлоса Гона і колишнього члена ради директорів Nissan Грега Келлі, який також проходить у цій справі.

Напередодні в четвер Токійський окружний суд відхилив прохання прокуратури продовжити після 21 грудня ще на 10 днів термін ув'язнення Карлоса Гона і Грега Келлі. 

Нагадаємо, Карлос Гон і Грег Келлі знаходяться в Токійській в'язниці з 19 листопада, коли вони були заарештовані за підозрою в порушенні японського фінансового законодавства. Конкретно йшлося про те, що Гон міг за сприяння Келлі приховати справжні розміри своєї винагороди в якості голови ради директорів Nissan в період з 2010 по 2015 рік. За даними слідства, задекларована була тільки половина з виділеної йому суми в розмірі близько 10 млрд єн (майже 89 млн доларів). У цій справі заарештованим вже пред'явлено звинувачення.

Потім 10 грудня вони, вже перебуваючи в ув'язненні, були повторно заарештовані за новим підозрою - в тому, що приховали також винагороду в розмірі 4,2 млрд єн (37 млн доларів), виділене Гону в період з 2015 по 2017 рік.

Карлос Гон і Грег Келлі свою провину не визнають. У західній пресі зараз помітна критика дій Токійської прокуратури, яка вже понад місяць тримає заарештованих в ув'язненні і відповідно до японської практикою не допускає до допитів їхніх адвокатів.

Українські Національні Новини

Новини Світу