prokuratura-zaynyalas-fikitvnim-tenderom-pivdennoyi-zaliznitsi

Прокуратура зайнялась фіктивним тендером "Південної залізниці"

 • 17347 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження за фактом проведення фіктивного тендеру між “Південною залізницею” та ДП “Укреко-ойл”, підпорядкованого Мінприроди. Про це УНН повідомили у Нацполіції Харківської області.

Зазначається, що досудове розслідування розпочато за заявою народного депутата Олега Недави.

“Розслідування проводиться за фактом заволодіння шляхом зловживання службовим становищем службовими особами Регіональної філії “Південна залізниця” ПАТ “Українська залізниця” та Північного регіонального представництва ДП “Укреко-ойл” державними коштами під час укладання та виконання договору про надання послуг зі збирання та утилізації небезпечних відходів”, - повідомили у поліції.

У відомстві додали, що санкція вказаної статі передбачає покарання у вигляді або обмеження волі до 5 років, або позбавлення волі до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, ДП “Укреко-ойл” виграло тендер “Південної залізниці” на утилізацію небезпечних відходів, не маючи ані відповідної ліцензії, ані власної матеріально-технічної бази для знешкодження шкідливих речовин. Більше того, державне підприємство внесло у тендерну документацію неправдиву інформацію про залучення співпідрядників для виконання тендеру.

Усі залучені ДП “Укреко-ойл” співпідрядники підтвердили в коментарі УНН, що не брали участь в тендері “Південної залізниці” і не мають з “Укреко-ойл” жодних фінансово-господарських відносин.

Українські Національні Новини

Політика