prokuraturoyu-rozsliduyetsya-blizko-1-5-mln-provadzhen-venediktova

В Україні розслідується близько 1,5 млн проваджень - Венедіктова

 • 13508 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. За процесуального керівництва прокурорів органи правопорядку розслідують більше 1 мільйона 400 тисяч кримінальних проваджень. Про це повідомляє УНН із посиланням на звіт Генерального прокурора Ірини Венедіктової.

"… за процесуального керівництва прокурорів органи правопорядку розслідують більше 1 мільйона 400 тисяч кримінальних проваджень. До суду скеровано понад 30 тисяч справ", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що у 816 кримінальних корупційних провадженнях особам повідомлено про підозру. До суду скеровано 630 обвинувальних актів. Наразі судом постановлено обвинувальні вироки стосовно 167 корупціонерів, відшкодовано майже 100 млн гривень збитків.

"Повідомлено про підозру також у понад тисячі кримінальних проваджень про вчинення злочинів у бюджетній сфері. До суду скеровано 829 обвинувальних актів і наразі постановлено більше 260 обвинувальних вироків", - додається у повідомленні.

Окрім цього, у близько 500 кримінальних провадженнях про вчинення злочинів проти довкілля та у земельній сфері особам повідомлено про підозру. До суду скеровано 439 обвинувальних актів. Наразі судом постановлено 73 обвинувальних вироки. У кримінальних провадженнях цих категорій відшкодовано більше 56 млн гривень та повернуто понад 156 гектарів земель.

Нагадаємо, Венедіктова прозвітувала про перші 100 днів своєї роботи в ОГПУ.

Українські Національні Новини

Політика