prokurori-pochali-prokhoditi-atestatsiyu

Прокурори почали проходити атестацію

 • 19244 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Прокурори почали проходити атестацію для переведення на роботу до Офісу Генпрокурора, обласної або окружної прокуратури. Про це повідомив заступник Генерального прокурора - Головний військовий прокурор Віктор Чумак у Facebook, передає УНН.

"Сьогодні, прокурори почали проходити атестацію. Більше 200 осіб було в першій групі", - повідомив Чумак.

З його слів, не обійшлося без пригод.

"Ну по-перше, одна особа навіть прийшовши на тестування, відмовилась від його проходження", - розповів головний військовий прокурор.

При цьому він вказав, що є і приємні новини. "На цей момент вже декілька осіб закінчили тестування з позитивним результатами. Один прокурор військової прокуратури набрав 90 балів із 100", - розповів він.

Нагадаємо, на фоні реформи Генеральної прокуратури і перейменуванням її в Офіс Генпрокурора, очільник відомства Руслан Рябошапка оголосив про проведення атестації прокурорів і затвердив її порядок 4 жовтня.

Згідно з документом, прокурори Генеральної, регіональних та місцевих прокуратур, а також підрозділів військової прокуратури могли до 15 жовтня поточного року включно подати заяву про намір пройти атестацію і переведення на роботу до Офісу Генпрокурора, обласної або окружної прокуратури.

При цьому ГПУ не допустила до атестації начальника Управління спецрозслідувань Горбатюка та ще низку прокурорів.

Порядок атестації прокурорів оскаржують в ОАСК.

Українські Національні Новини

Політика