promislove-virobnitstvo-za-misyats-skorotilosya-na-3-3

Промислове виробництво за місяць скоротилося на 3,3%

 • 18352 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. В Україні у серпні цього року зафіксовано падіння промислового виробництва на рівні 3,3% у порівнянні з липнем 2021 року. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Держстатистики.

Деталі

Зростання промвиробництво у серпні 2021 року продовжилося у річному вираженні, однак, незначне - до 0,6%, проти 0,2% росту місяцем раніше.

Водночас, з коригуванням на ефект календарних днів зростання промвиробництва у серпні проти аналогічного місяця минулого року становило 0,2%, а в порівнянні з липнем цього року з урахуванням сезонної корекції спостерігалося падіння на 0,6%.

У січні-серпні 2021 року порівняно із січнем–серпнем 2020 року промвиробництво виросло на 1,7%, при цьому в добувній промисловості та розробленні кар’єрів зросло на 1,2%, переробній зросло на 1,9%, постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря зросло на 1,6%.

Додамо, дані наведені без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Доповнення

За даними НБУ, у липні в умовах спекотної погоди відновилося зростання енергетики, утім обсяги промислового виробництва загалом залишилися на рівні минулого року (зростання на 0,2% р/р). Зростання цін у промисловості прискорилося – до 42,2% р/р – насамперед через збереження високих цін на енергоресурси та метали на світових ринках і зростання виробничих витрат.

Українські Національні Новини

Економіка