promisloviy-bezviz-vilna-zona-dlya-it-ta-agentstvo-z-eksportu-shmigal-predstaviv-plan-diy-uryadu-na-2020-rik

Промисловий безвіз, вільна зона для IT та агентство з експорту: Шмигаль представив план дій уряду на 2020 рік

 • 14822 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль представив план дій уряду на 2020 рік. Він вміщує 690 пунктів і включає пункти про промисловий безвіз, створення вільної економічної зони для IT-галузі та агентства з експорту. Про це він сказав на засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент УНН.

“Сьогоднішнє важливе питання велике - це план дій нашого уряду. Документ дійсно фундаментальний. Мова йде про 690 пунктів. Кожен пункт має обґрунтування важливості цих дій і цих напрямів, відповідальних виконавців, строк виконання, індикатор виконання, очікувані результати. Тобто, це той документ, яким будуть керуватись міністерства у своїй щоденній діяльності, і це той план дій, який забезпечить поступ у виконанні плану дій програми дій уряду України”, - сказав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що український бізнес, аналітичні центри, народні депутати і кожен українець зможе ознайомитись з конкретними пропозиціями і планами роботи міністерств.

“Це ті плани, які допоможуть пришвидшити відновлення економіки. Допомогти людям. Виділю лише кілька важливих пунктів, хоча їх 690… Робота з Європейським Союзом над промисловим безвізом, над оновленням Угоди про асоціацію. Подання більше 30 євроінтеграційних законопроектів у межах урядової програми “Шлях до Європи”. Напрацювання законопроекту щодо вільної економічної зони для IT-галузі. Продовження на 6 місяців після закінчення карантину мораторію на держконтроль перевірки бізнесу. Підтримка експорту через оновлення відповідного агентства. Створення фонду розвитку сільських територій. Запровадження стимулів для молодих сімей, які хочуть започаткувати фермерські господарства. Запровадження нульової декларації, або іншими словами - амністія капіталів”, - сказав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що також у плані дій - завершення ліквідації фіскальної служби і створення ефективного органу, який буде розслідувати економічні злочини.

“Комплексна реформа митниці. Відкрита онлайн-база вартості товарів, зменшення суб’єктивного впливу митника на всі процедури, які відбуваються на митницях і інші кроки по реформуванню митної служби. Встановлення більше ніж 50 систем автоматичного зважування на дорогах для запобіганню їх руйнуванню. Це фактично завершення вже до кінця цього року реформування Державної дорожньої інспекції з безпеки на транспорті. Остаточна ліквідація корупційного монстра ДАБІ - Державної архітектурної будівельної інспекції, і діджиталізація дозвільних процедур у будівництві”, - додав Денис Шмигаль.

За його словами, ще одним етапом реформування буде продаж дозволів на користування надрами на відкритих торгах, а також розробка законопроекту щодо накопичувальної пенсійної системи.

“Тепер головне завдання - слідувати всім цим індикаторам виконання цих завдань, які покладені в цей план дій. Секретаріат Кабінету міністрів буде проводити детальний моніторинг виконання цього плану”, - зазначив Прем’єр-міністр.

Нагадаємо, уряд сьогодні планує затвердити план пріоритетних дій на 2020 рік.

Українські Національні Новини

Політика