prorosiyski-nalashtovani-deputati-avstriyi-pokinuli-zalu-parlamentu-pid-chas-videozvernennya-zelenskogo

Проросійськи налаштовані депутати Австрії покинули залу парламенту під час відеозвернення Зеленського

 • 397879 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Депутати від проросійської ультраправої Партії свободи вийшли з нижньої палати австрійського парламенту під час виступу президента України Володимира Зеленського, наполягаючи на непорушності нейтралітет Австрії. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Партія Свободи (CPO) за кілька днів до виступу попередила, що проведе певну форму протесту проти звернення Зеленського. Її депутати були присутні на початку виступу, а потім пішли, залишивши на своїх столах плакати з логотипом партії та написами “простір для нейтралітету” та “простір для миру”.

«Сумно, що FPO є єдиною партією в парламенті, яка серйозно сприймає наш незмінний нейтралітет, тим самим виступаючи за мир», – заявив лідер FPO Герберт Кікль.

З п’яти партій у парламенті FPO займає третє місце за кількістю місць у нижній палаті. Зараз вона має невелику перевагу в опитуваннях громадської думки над опозиційними соціал-демократами та консерваторами канцлера Карла Нехаммера, які правлять у коаліції з лівими "Зеленими".

Нагадаємо

Зеленський звернувся до палати по відеозв’язку, подякувавши Австрії за гуманітарну допомогу та допомогу в таких проектах, як розмінування. При цьому він наголосив на неможливості дотримуватись морально нейтральної позиції проти зла.

Українські Національні Новини

Новини Світу