prorosiyskiy-bukmeker-1xbet-ta-ti-khto-dozvolyayut-yomu-pratsyuvati-v-ukrayini-ye-zlochintsyami-yurist

Проросійський букмекер 1xBet та ті, хто дозволяють йому працювати в Україні, є злочинцями, - юрист

 • 188018 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Букмекерська контора 1xBet, яка, попри російське коріння та анулювання ліцензії, продовжує працювати в Україні - порушує чинне законодавство, тому має понести покарання. Разом з тим, свою провину мають визнати й ті, з чийого дозволу букмекер продовжує працювати. Про це в коментарі журналістам УНН заявив юрист Юрій Кармазін.

Деталі

Він наголосив - той факт, що Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей позбавила ліцензії проросійський 1xBet аж через півроку їх роботи в Україні, також є порушенням з боку КРАІЛ.

Цитата

“У Нас 8 років війна, а ми запускаємо компанію з російським корінням – це не нормально. У них (1xBet, - ред.) мала б бути забрана ліцензія одразу ж. У зв’язку з тим, що це не було зроблено своєчасно, то є вже тоді склад злочину в діях тих, хто дозволив та не зреагував на ці порушення своєчасно як контролюючий орган”, - повідомив він.

Кармазін також наголосив - факт того, що 1xBet дозволяє грати в азартні ігри українцям з вісімнадцяти років, а не з 21, є грубим порушенням Закону України.

“Це не 100%, це - 300% порушення законодавства. Згідно ЗУ, в азартні ігри діти не можуть грати до 21 року. Крапка. Тобто це є кримінальний злочин”, - підкреслив юрист.

Він зазначив, що 1xBet порушує і валютне законодавство України, пропонуючи ставити українцям ставки у рублях та забирати в цій валюті свої виграші.

“У нас всі дії на території України вчиняються за допомогою єдиної валюти – гривні. Все інше у нас обмінюється в банку. Таким чином, з точки зору валютного законодавства – виграші, забирання виграшів у рублях чи в доларах також буде порушенням з точки зору нашого законодавства”, - резюмував він.

Нагадаємо

6 вересня Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей позбавила ліцензій ТОВ “Твоя беттінгова компанія”, яка працювала під брендом 1хBet, для роботи в Україні.

У документах, оприлюднених Комісією, підкреслено, що у документах, які подала ТОВ “ТБК” (1xBet), коли отримувала ліцензії для роботи в Україні, були виявлені недостовірні відомості в контексті зв’язку ТОВ “ТБК” (1xBet) з державою-агресором.

Однак попри анулювання ліцензії, майже всі сайти-дзеркала 1xBet і досі доступні для українських гравців: на них можна робити ставки, грати в онлайн-казино та ігри, а на компанію досі не наклали санкції. Ініціювати цей процес може КРАІЛ.

Українські Національні Новини

Суспільство