proschannya-z-makkeynom-u-vashingtoni-pochalas-memorialna-sluzhba

Прощання з Маккейном: у Вашингтоні почалась меморіальна служба

 • 16047 переглядiв

КИЇВ. 1 вересня. УНН. У суботу о 10 ранку за місцевим часом у Національному кафедральному соборі Вашингтона розпочалась меморіальна служба в рамках прощання із сенатором США Джоном Маккейном, передає УНН.

Перед початком служби тіло сенатора перенесли з будівлі Капітолію Сполучених Штатів, де жалобні заходи прощання проходили у п’ятницю.

Участь у заходах прийняли колишні президенти США Джордж Буш і Барак Обама, а також колишній сенатор Джо Ліберман і колишній державний секретар Генрі Кіссінджер та багато інших американських політиків та діячів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До посольства США у Києві несуть квіти у пам'ять про Маккейна

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко 31 серпня вилетів до США для участі у церемонії прощання із сенатором Джоном Маккейном.

25 серпня американський сенатор-республіканець від штату Арізона Джон Маккейн, у якого було діагностовано пухлину мозку, помер у віці 81 року.

Маккейн відноситься до числа сенаторів, виступаючих із найбільш жорсткою критикою щодо Росії. Законодавець не раз закликав ввести нові антиросійські санкції. Сенатор різко критикував зовнішню і внутрішню політику обраного в 2016 році американського лідера Дональда Трампа.

Українські Національні Новини

Новини Світу