prosto-dayte-nam-vaktsini-vooz-v-chervgoviy-raz-zaklikala-podilitisya-vaktsinami-z-bidnimi-krayinami

Просто дайте нам вакцини: ВООЗ в черговий раз закликала поділитися вакцинами з бідними країнами

 • 14482 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Забезпечені країни знімають карантинні обмеженні через великі кампанії із вакцинації в той час, як в найбідніших країнах жорстко не вистачає доз, заявила Всесвітня організація охорони здоров'я, засуджуючи глобальний провал з вакцинації проти COVID-19 . Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

За словами генерального директора ВООЗ Тедроса Гебрейесуса, ситуація в Африці, де кількість нових випадків інфікування і смерті минулого тижня збільшилася майже на 40% в порівнянні з попереднім тижнем, "настільки небезпечна", оскільки варіант Дельта поширюється по всьому світу.

"Наш світ зазнає поразки, як і світове співтовариство", - сказав він на пресконференції.

Гебрейесус, який є ефіопом за походженням, не назвав конкретні країни, які небажають ділитися дозами з країнами з низькими доходами. Він порівняв це з кризою ВІЛ/СНІДу, коли деякі стверджували, що африканські країни не можуть використовувати складні методи лікування.

"Я маю на увазі, що таке ставлення має піти в минуле, - сказав Гебрейесус. - Проблема зараз в поставках, просто дайте нам вакцини".

"Різниця між заможними і незаможними, яка тепер повністю викриває несправедливість нашого світу - несправедливість, нерівність, давайте подивимося правді в очі", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВООЗ підрахував, що бустер-дози вакцин необхідні щорічно для найбільш вразливих груп

Доповнення

Програма COVAX, керована спільно альянсом вакцин ГАВІ і ВООЗ, з лютого доставив 90 мільйонів доз вакцини COVID-19 в 132 країни, але зіткнулася з серйозними проблемами з поставками, оскільки Індія призупинила експорт вакцини через надвеликий спалах COVID-19 в цій країні.

"У цьому місяці через COVAX ми отримали нульові дози вакцин AstraZeneca, нульові дози вакцин SII (Інститут сироватки Індії), нульові дози вакцини J & J (Johnson & Johnson)", - сказав Брюс Ейлвард, старший радник ВООЗ.

Українські Національні Новини

Новини Світу